Новини

Мінцифри та шведсько-український проект PROSTO передали техніку до 13 ЦНАП постраждалих громад

 

13 постраждалих громад Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Житомирщини отримали антикризову підтримку для відновлення роботи ЦНАПів від шведського проекту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» за координації Міністерства цифрової трансформації України.

У часи повномасштабної війни ЦНАПи набули нових функцій. Вони стали центрами координації в розв'язанні багатьох питань жителів громад. Однак не всім, на жаль, вдалося пережити без втрат наслідки агресії рф. Статистика Мінцифри має ЦНАПи, які зазнали значних обстрілів, пережили окупацію або мають суттєві пошкодження. У багатьох Центрах знищено та виведено з ладу техніку, через що надавати послуги неможливо.

Нині Мінцифри працює над забезпеченням країни безперебійним держсервісом та відновленням роботи на деокупованих територіях. Тому спільно зі шведсько-українським проектом PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні» Мінцифри надала антикризову підтримку для відновлення роботи 13 Центрів постраждалих громад Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Житомирщини.

У ЦНАПах було встановлено комп’ютери з офісним ПЗ, монітори, багатофункціональні пристрої, фотоапарат для паспортної станції тощо. А в ЦНАПі Гостомельської громади також була відремонтована електронна система керування чергою, пошкоджена російськими окупантами. Вартість техніки та комплектувального обладнання становить 780 000 гривень.

«Ми дуже цінуємо той героїзм та служіння своїй громаді, які проявили команди ЦНАПів у перші місяці вторгнення та продовжують демонструвати зараз. Зі свого боку Мінцифри зробить усе, щоб кожен Центр мав можливість стати ще кращим місцем для надання держсервісу. Діємо далі», — директор Директорату системного розвитку надання адміністративних послуг Міністерства Олеся Цибулько.

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/mincifri-ta-shvedsko-ukrayinskij-proekt-prosto-peredali-tehniku-do-13-cnapiv-postrazhdalih-gromad 

15 12.33.01 03