Новини

Навчання для Кельменецької громади щодо надання послуг у старостинських округах

23 лютого 2023 року експерти проєкту, Марина Замфір та Андрій Мацокін, провели навчання для Кельменецької громади Чернівецької області щодо організації надання адміністративних (публічних) послуг у старостинських округах. У зустрічі взяли участь 38 представників місцевого самоврядування: керівництво громади, старости, працівники ЦНАП та інші посадові особи.

Під час тренігу учасники та учасниці ділились своїм досвідом реалізації базових та додаткових повноважень старости, надання адміністративних послуг та взаємодією із суб’єктами надання публічних послуг. Спільно з експертами обговорювали моделі надання послуг в старостинських округах та методи наближення послуг до мешканців округу. Також говорили про правовий статус старости, зокрема, про визначені обовязки і обмеження та правові гарантії реалізації прав.  

Наприкінці зустрічі попередньо визначились із подальшим планом дій для покращення доступності найбільш затребуваних послуг до мешканців старостинських округів.

Кельменецька громада є партнеркою проєкту PROSTO по напрямку покращення доступності надання адміністративних послуг у старостинських округах. Загальне населення громади – понад 32 тисячі, з яких понад 24 тисячі проживає в старостинських округах. В межах громади утворено 17 старостинських округів.

photo_2023-02-24_09-38-43.jpg