Новини

У Солотвинській громаді на Івано-Франківщині відкрився Центр надання адміністративних послуг

Сучасний ЦНАП обслуговуватиме майже 27 тисяч жителів громади. Четверо працівників ЦНАП надаватимуть 76 послуг. Це, зокрема: реєстрація місця проживання, адмінпослуги у сфері соціального захисту населення, паспортні послуги, повідомлення про дозволи у будівельній сфері, реєстрація земельних ділянок та видача відомостей з ДЗК, державна реєстрація актів цивільного стану. 56 послуг надаватимуться на віддалених робочих місцях ЦНАПу в 11 старостинських округах Солотвинської громади.

ЦНАП Солотвинської громади було проінспектовано на фізичну доступність представником Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю в області, представником громадської організації «Слід», Миколою Макаром.

«Це великий крок в соціально-економічному розвитку нашої громади. Нехай цей центр стане місцем, де громадяни зможуть отримати якісну та своєчасну допомогу, послуги від досвідчених фахівців, а всі зусилля, вкладені в його створення, принесуть позитивний результат», - сказав Манолій Піцуряк, голова Солотвинської громади.



Експертну допомогу в інституційному створенні Центру та навчанні працівників ЦНАП громаді надали експерти шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні».

«Відкриття ЦНАП є важливим кроком у розвитку громади, адже тепер мешканці зможуть отримати більшість адміністративних послуг в одному приміщенні поряд з домом. Важливо зазначити, що відкриття ЦНАП у Солотвині забезпечить доступом до послуг і жителів колишнього Богородчанського району, що свідчить про розвиток і покращення якості надання адміністративних послуг у громадах», - зазначив експерт проєкту PROSTO Олег Білоус.



Богдан Футерко, заступник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації, привітав всіх присутніх із відкриттям ЦНАП та відзначив грамотами ОДА тих, хто найбільше долучився до створення Центру.

«Мережа центрів надання адміністративних послуг на Прикарпатті є достатньо успішною. На сьогодні наша область є лідером в Україні за кількістю позитивних відгуків відвідувачів ЦНАП, - зазначив Богдан Футерко. - Однак ще не у всіх громадах Івано-Франківщини створенні ЦНАПи, тому докладаємо всіх зусиль, щоб забезпечити їх функціонування у всіх 62 громадах».

Серед проблемних питань у створенні ЦНАП Богдан Футерко виокремив відсутність належного приміщення та недостатність фінансового ресурсу.



За матеріалами https://www.if.gov.ua/